I morgen (fredag) går startskuddet til VM i 24 timers løb, og Danmark stiller selvfølgelig med et hold i Taipei for at konkurrere mod verdens bedste ultraløbere.

Per Brølling (tidligere landsholdsløber på 24H) har allerede lavet en post om de danske deltagere og de forventninger, som man kan have til det danske hold.

Jeg er meget enig i Pers betragtninger om holdet, så jeg skal udelade at komme med en præsentation selv.

Herreholdet:

Danmarks herrehold er sammensat af erfarne og talentfulde løbere, der alle har markeret sig på den internationale scene. Jeg tror ikke, at vi kommer til at se enkelt præstationer helt i top, men har en forventning om, at holdet kan levere en solid holdpræstation. I min verden er det en placering mellem placering 9 og 12.

Kvindeholdet:

Danmarks kvindehold består også af erfarne og nye ansigter, der har potentiale til at overraske.

Stine Rex har potentiale til en topplacering (tidligere 2er ved EM og 5er ved VM), men det kræver hendes absolut bedste præstation – og at hun er restitueret efter årets store indsatser.

Bouchra Eriksen debuterer på 24 timers hold (og distancen). Jeg har store forventninger, og kan Bouchra finde rytmen i over et helt døgn, så kan det blive stort.

Som hold tænker jeg, at kvinderne kan levere på samme eller måske endda højere niveau end herrerne.

Forventninger og udfordringer:

Udfordringen ligger i at præstere på dagen og håndtere den intense konkurrence fra løbere som Sorokin, Piotrowski, Penalba og Zisimopoulos.

Camille Herron og Patrycja Bereznowska er naturligvis storfavoritter, men som vi ved i ultraløb, er alt muligt.

Jeg krydser fingrer for alle de danske løbere.

Følg med i præstationer:

Der er flere muligheder for at følge med i mesterskabet: