Dette års Spartathlon, der blev afholdt denne weekend, bød på to nye rekorder. Den græske ultraløber Fotis Zisimopoulos vandt løbet for mænd med en tid på 19 timer, 55 minutter og 9 sekunder. Landsmanden Yiannis Kouros havde den tidligere rekord på 20 timer 25 minutter (og rekorden har nærmest været mytisk). Det var Zisimopoulos tredje sejr i træk, så ikke helt tilfældigt, at han nu har den hurtigste tid nogensinde i løbet.

Og stærkt løbet af norske Simen Holvik, som gennemfører i 22 timer 17 minutter 23 sekunder.

For kvinderne var det den amerikanske superløber Camille Herron, der satte ny rekord. Hun gennemførte løbet på 22 timer, 35 minutter og 31 sekunder. Camilla Herron løb utrolig disciplineret og lod sig ikke rive med af det meget høje udgangstempo (som også tog pusten fra nogle), og bevægende sig stille og roligt op gennem feltet, for så at sætte alt på plads i den sidste del af løbet. En lille rekordforbedring på godt to timer!

Men også de to finske løbere hhv. Noora Honkala og Satu Lipiâinen løb hurtigere end den tidligere rekord.

Vores egen Stine Rex havde ikke de størst forventninger til løbet og måske sad sidste måneds 72 timers løb (og verdensrekord) stadig lidt i benene? Lige meget hvad, så løb Stine ind på en fantastisk femte plads og understreger sin verdensklasse.

De to nye rekorder er et bevis på det høje niveau, der er i Spartathlon. Løbet er et af de mest udfordrende ultraløb i verden, og det er kun de allerbedste løbere, der er i stand til at gennemføre det.

På nuværende tidspunkt (13:30 lørdag) er hverken Diana Kämpe eller Lukas Hohwü kommet i mål. Der er stadig et par timer at løbe i, så krydset fingrer herfra.

Du kan finde resultater fra Spartathlon her.