Vel hjemme efter 4 timers transport fra Bornholm igen. Det blev ikke til så meget søvn under 24 timers løbet og det blev ikke til noget videre på hjemturen. Var så heldig at komme i kupé med tre drengefodboldhold – rare, men drenge. Men nu er der tid til et par eftertanke om dette års DM.

Igen i år et fantastisk løb – der er bare styr på arrangementet. Tak til folkene i Tejn Løb, som står bag.

Der var fra start lagt op til hårde dyster hos både kvinder og herrer. At DM så oven i købet havde besøg af nogle superstærke nordiske løbere understregede bare rammerne.

Jeg tog til Bornholm i weekenden for at være support for Leon Skriver Hansen, Lars Skytte Christoffersen og Anne-Marie Rossen. En hjælpetjans som jeg de senere år har sat utroligt stor pris på – det er bare så givende. Alle tre var opsat på at vise flaget ved løbet. Mange måneders træning skulle udmønte sig i nogle gode resultater.

Desværre fik Lars en skade allerede ved vendingen af løberetningen efter 6 timer. Skaden i læggen / senen var for voldsom til, at der kunne løbes videre. Det kunne have været skægt at se, om de norske supermænd kunne have presset Lars til en toppræstation. Vi fik det ikke at se – og nu er det lige meget.

Leon havde heller ikke et nemt løb. Allerede efter 7 timer havde Leon problemer med maven. Problemer, som måske senere fik betydning for hans optag af energi til benene. Leon fightede sig gennem problemer, men der opstod hele tiden nye udfordringer og efter ca. 17 timer var det slut. Mesteren fra 2010 måtte trække sig.

Der var lagt op til kvinde-til-kvinde-kamp mellem Mette Pilgaard, Anne-Dorthe Mahato og Anne-Marie. Anne-Dorthe trak det længste strå, men det var ikke uden kamp. Anne-Marie havde en down-periode hen over natten, hvor gappet mellem de to blev på 8 km. Fra morgenstunden og frem til slut svingende kampen mellem dem. Det lykkedes dog Anne-Dorthe at afvise Anne-Marie. Flot – stor respekt til begge løbere. Mette (3 dobbelt mester) måtte desværre trække sig efter små 100 km. Ægerlig for Mette, men også fordi feltet var lidt smalt mht antal deltagere.

Resultat, herrer

Joar Flynn Jensen, Norge Åben 237
Lars Christen Dørum, Norge Åben 235
Frederik Lassen DM 224
Vagn Kirkelund DM 205
Bjarne Jensen DM 203

 

De to nordmænd var til sidst et for stærkt bekendtskab for vores danske drenge. Begge løb i nye PB. Mon ikke vi kan have et større antal danske løbere i samme kategori om 1 til 2 år? Med flot og stabilt løb fik Frederik sat tingene på plads i ny PB. Vagn løb kontrolleret en sølvmedalje hjem og Bjarne fulgte trop lige efter i PB.

Resultat, kvinder

Anna Grundahl Åben 221
Anne-Dorthe Mahato DM 206
Anne-Marie Rossen DM 204
Mette Pilgaard DM 95

 

Svenske Anna debuterede på 24 timers – hvilken debut. Det blev til ny svensk og nordisk rekord. Så er man ligesom i gang 😉 Anna har dog erfaring fra 100 km, som hun har løbet en enkel gang! Dog er Anne vant til masser af smerte, idet hun er en ivrig multisportsatlet. Spændende at se, om Anna kan levere resultater fremover i samme superklasse.

Stor respekt og stort TILLYKKE til alle, som vandt, satte ny PB eller bare havde et par fede dage i Galløkken. Og stor TAK til dem, som gør løbet muligt.