Husk, at det allerede er Mors Dag igen i morgen.

Mors1

Halvti går starten til Mors 100 miles. 161 km rundt i kanten (mere eller mindre) af den dejlige ø ligger foran fødderne på godt 70 løbere. Det er 9. år, at der skal løbes i Mors 100 miles, så det må siges at være en solid dansk ultratradition. En tradition er det også, at der er flotte præmier til vinderne af løbet.

Sidste år satte Kim Hansen løbsrekord med hurtige 14 timer og 12 minutter og topper dermed all time-listen. Kim Hansen deltager ikke i år, da Spartathlon ligger lige om hjørnet, men der er helt sikkert andre løbere, som gerne vil have deres navn øverst på den liste.

Hos herrerne har vi den danske mester på 24 timer Kim Klitgaard Sørensen. Kim blev nr. 2 sidste år med andenbedste tid gennem årene. Blandt de danske løbere kunne nævnes Andreas Carlsen, vinder af Hammer Trail 100 miles. Godt nok noget fladere på Mors, men Andreas plejer at stille op i stærk form. Mogens Kjæmpe kunne være et andet godt bud – super sportsmand. Blandt de udenlandske løbere kunne et bud være tjekkeren Petr Valek, som har 124K på 12 timer. Det er bare ikke nok, hvis man vil løbe fra de danske topløbere. Desuden er der en del udenlandske herrer, som jeg ikke kender så meget til. Jeg er særligt spændt på at se, hvad de tre løbere fra Marokko kan byde på – det er jo en stor løbenation! kunne være spændende, hvis også begyndte at se de afrikanske løbere til ultraløb rundt omkring i verden.

Hos kvinderne har vi seks startende. Anne-Marie Rossen er altid et stærkt bud på en dansk toppræstation. Anne-Marie løb over 203K til DM 24H tidligere på året, hvor det rakte til en andenplads. Jeg er helt sikker på, at Anne-Marie gerne vil øverst på podiet. På papiret er den eneste udfordrer til førstepladsen finske Tarja Antell. Tarja har flere gange været over 200K på 24H. Bliver fedt, hvis de to piger kan presse hinanden til toppræstationer.

Mors2

Resultater fra Mors 100 miles kan ses her. Desuden vil der være live tracking via GPS, som kan følges her.