Fredag aften/nat gik turen mod Bornholm. For snart længe siden besluttede jeg at deltage på marathondistancen i Salomon Hammer Trail Winter Edition. Ved tilbagemeldingen havde jeg nok en forhåbning om, at løbet skulle foregå i sneklædte rammer og mig i god form.

Siden jul har jeg været plaget af en øm achillessene. Det er ikke blevet til mange km og for små to uger siden var jeg noget i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet skulle stille til start. Men afsted kom jeg. Over med natfærgen og så jeg lande i startområdet i god tid inden starten kl. 10.

Efter en grundig opvarmning i Multihuset, blev højre fod tapet godt og grundigt ind. Klar til start! Med respekt for mit nuværende formniveau og skavanker placerede jeg mig rimeligt tilbage i feltet fra start. Ingen grund til at forcere noget i dagen. Et godt resultat: At komme nogenlunde rundt på samtlige 42 km og så nyde den fantastiske natur, som det nordlige Bornholm kan byde på.

Med solid regn op til løbet, var min glæde stor, da vejrudsigten bød på tørvejr og sol. Heldigvis blev mit oprindelige ønske om sne ikke til noget i denne omgang. Starten gik og jeg kom planmæssigt fra land. Gik op ad bakkerne fra start – ingen grund til at sætte systemet under pres fra start.

Næsten forårsstemning i sporet.

Næsten forårsstemning i sporet.

 

Ruten startede med en tur rundt om Hammeren, forbi Hammershus og så sydpå mod Vang. Vendepunktet lige nord for Jons Kapel – slap for trapperne i denne omgang – og så nordpå op til Hammer Havn. Undervejs et lille stykke “bjergbestigning”, hvor armene kunne hjælpe til komme op. En runde på 21 km og 750 højdemeter i lækkert terræn – god mulighed for op- og nedture. Dejligt at arrangørerne har kigget en ny rute ud.

Allerede på min første runde fik jeg lov til at mærke, at jeg på ingen måde er over mit problem med nedsunken forfødder og efter 17 km begyndte kramperne at nappe lidt i læggene. Kramperne kom helt sikkert på baggrund af min manglende samt for lidt salt, væske var ikke umiddelbart problemet. Efter første runde var der sådan set gode undskyldninger for at trække stikket, men efter et hurtigt depotbesøg var jeg i sporet igen. Når man nu har muligheden for at se det hele en gang til, så er det da bare med at komme afsted.

Kramperne blev mindre og mindre. Om det å var et udslag af saltindtag, lavere hastighed eller at jeg løb/gik mig i form, ved jeg ikke. Mit store problem var stadig smerter i forfødderne. Ubevidst begyndte jeg at kompensere, hvilket betød at også hælen fik smæk. Men også positive ting at glæde sig over 🙂 Ingen smerter eller gener i mit achillessene. Med gaffatape kan klare alt!

Tæt på mellemdepotet 11 km ude laver jeg en klassisk fejl. Har lige en periode, hvor jeg har lidt ondt af mig selv. Koncentrer mig om at få lidt fart i benene, men kigger lidt for meget ned i jordet. Overser desværre den ellers tydelige afmærkning og pludselig er der kommet lidt bonus-km på kontoen. Tilbage på sporet og lettere irriteret over, at min bøf kunne betyde, at jeg ikke kom under 7 timer.

Næsen i sporet (som efterhånden bar tydelig præg af mange hundrede fødder) og fremad.

Det er ikke en bæk.

Det er ikke en bæk.

Endelig i mål efter knap 7 timer. Det var ikke en nem dag, men hold da op, hvor jeg nød. Er som om, at jeg nyder det lidt mere, når det er svært. I dag var det ren nydelse.

Havde på forhånd reserveret en tur hjem søndag (Havde jo set, at det kunne blive en halvlang lørdag) og heldigvis for det. Det kunne således blive til nogle hyggelige timer med TIFfere fra det ganske land.

Mens jeg kæmpede ude i sporet, så blev der også løbet DM kort trail (21 km). Stort tillykke til

Herrer

  1. Jesper Noer, 1:40:26
  2. Christian Grøn Nørfelt, 1:41:56
  3. Andreas Carlsen, 1:43:32

Kvinder

  1. Rikke Due-Andersen, 1:59:53
  2. Dorte Dahl, 2:03:02
  3. Karin Louise Swiegers, 2:08:57

Du har mulighed for at løbe Hammer Trail og DM (lang trail) allerede i maj. Se mere her.