For et år siden havde jeg den fornøjelse at løbe/gå Hammer Trail på en solbeskinnet forårsdag. For mig er Nordbornholm et af de allerbedste steder at løbe i Danmark, så det er med en vis misundelse, at jeg i år er nødt til at følge løbet fra skærmen. Som plaster på såret har jeg dog haft en rigtig hyggelig tur i det lokale.

22,5 meter over havets overflade kan ikke helt måle sig med Hammer Trail

22,5 meter over havets overflade kan ikke helt måle sig med Hammer Trail

Sidste år var Dansk Atletik Forbund på Bornhom for at kigge nærmere på trailløb. Baggrunden var, at de gæve løbefolk fra Tejn Løb var interesseret i at arrangere det første DM i trail. Resultatet er, at der blev afholdt DM kort (25 km) i midten af januar og der i morgen findes en vinder af DM lang (80 km). Stort stykke arbejde er så færdig for denne gang. Fedt, at der er folk, som arbejde for sporten. Tillykke TIF!

Jesper Noer har mulighed for at blive dansk mester også på den lange distance, men jeg tror, at der kan blive kamp om podiepladserne hos både kvinder og herrer. Der er allerede VM i Annecy, Frankrig om fire uger. Traillandsholdets løbere er inde i de afsluttende forberedelser til VM, og DM har ikke passet ind i alles løbskalender i denne omgang.

Hammer Trail 2014

Strabadserne på og omkring Hammeren kan følges her.