I morgen kl. 10 går starten til 24 timers på (eller under/i) Bislett. Faktum er, at 130 deltagere er klar til at løbe på banerne under tribunerne på det legendariske stadion. Der skal fræses omgange i 24 timer på de kun cirka 550 meter rundt – og det er faktisk ikke så slemt, når man først kommer i gang. Hvor der tidligere var decideret kulde- og varmezoner, så er der nu mere tempereret hele vejen rundt.

6 danske løbere har fundet vej til det norske løb. Mette Rasmussen er eneste danske kvinde. Hun har en PR på 135 km fra Aarhus Indoor i år. Hos mændene deltager Jan Christensen (163 km), Jørgen Steen Nielsen (150), Niels Høg Henriksen (106 km på 12t), Peter Bøgevig (166 km) og René Koch Larsen (201 km).

Desværre ligger det ikke lige til, at de danske løbere skal blande sig i topstriden, men der er gode muligheder for at personlige rekorder.

Sidste år var der en bredere international elite til stede i Oslo. Det er der ikke i år, men det behøver ikke betyde, at der bliver løbet kortere.

Hos herrerne er samtlige norske topløbere til stede! Det siger jo ikke så lidt. Jon Harald Berge er selvfølgelig favorit til at vinde løbet, idet han stiller til start med en PR på næsten 256 km! Hvor Jon Harald er henne rent formmæssigt lige nu, ved jeg ikke. Jeg ved dog, at der er flere nordmænd, som gerne vil løbe fra ham på Bislett. Vilkårligt kan nævnes Bjørn Tore Taranger (100 km på 7t27m), Gjermund Sørstad (227 km), Joar Flynn Jensen (237 km), Lars Dørum (235 km – løb ligeledes fantastisk i Spartathlon) og Peter Tubaas (237 km).

Er der nogen, som kan true den norske elite, så må det være finske Jari Tomppo med en PR på 235 km.

Hos kvinderne må det på papiret blive en kamp mellem britiske Sharon Gayter (226 km) og svenske Torill Fonn Hartikainen (209 km). Svenske Maria Jansson (192 km) løb et flot løb sidste år – spændende at se, om hun kan rykke et niveau op. Og så er jeg nødt til at nævne norske Vera Nystad, som har løbet 183 km. Ikke i sig selv fantastisk, men Vera er 66 år. Hvis resultatet blev alderskorrigeret, vil det svare til 270 km! Hvad så?

Selvfølgelig er der masser muligheder for at se live-resultater undervejs fra de underjordiske gange. Via web er der mulighed for at få levende billeder med masser af spænding og drama. Efter min mening slår det jo nemt lørdag aftens sendeflade på diverse tv-programmer.

Held og lykke til alle.

Har man lyst til et lille klip fra sidste års løb, se kig her.