Podieplaceringerne er på plads i dette års Spartathlon. Der blev løbet meget stærkt igen i år!

Årets vindere kender vejen til podiets top, når de i aften får overrakt det synlige bevis på at have gennemført Spartathlon endnu en gang som hhv, hurtigste kvinde/mand.

Hos herrerne løb græske ‘Fotis Zisimopoulos hurtigst af alle med imponerende 21:00:59. Det er en lille time hurtigere end løbet sidste år! Det meste imponerende er måske, at Zisimopoulos faktisk løb 253 km, da han i starten af løbet blev ledt ud på en omvej. At bevare fokus og få kanaliseret sine frustrationer ned i løbet er godt håndteret og omsat. Stort! Zisimopoulos’ tid er den 3. hurtigste tid gennem tiden. Yannis Kouros har løbet 20:25, og den tid kunne have været under pres i dette løb.

Japanske Toru Somiya løb 21:18:15! Alletiders 4. bedste tid. efterfulgt at den tidligere japanske vinder Yoshihiko Ishikawa i 23:06:55.

Hos kvinderne løb Camille Herron fuld gas fra starten af løbet. Men allerede ved 93 km trak Herron sig ud af løbet, efter en episode hvor en bil var meget tæt på at køre Herron ned. Den oplevelse satte sig tydelige spor, og Herron var ikke i stand til at fortsætte.

Sidste års vinder Diana Dvaviza overtog spidsen og kunne gennemføre i ny PB og 2. bedste tid all time: 25:03:41! Amerikanske Marisa Lizak blev 2er i 25:34:18 (all time 6er) og endnu en amerikaner Micah Morgan på tredjepladsen i 27:24:01.

Desværre blev det DNF for de to danske løbere i Spartathlon. Claus “Posemand” Rasmussen fik taget nummeret ved 55 km, da han ikke klarede tidscuttet. Varmen havde drillet kroppen fra start af løbet. Og Martin Holbæk Thomsen måtte i løbet af natten trække sig ud af løbet (kender ikke de nærmere omstændigheder). Men Spartathlon er hårdt – og man kan ikke bare løbe det (been there)!

De sidste løbere skal være i mål inden kl. 16:45 (dansk tid) for at have gennemført indenfor tidsgrænsen på 36 timer.

Endnu et spændende og hurtigt løb. Mit bud er, at løbsrekorden bliver slået i løbet af de kommende par år. Niveauet i ultraløb er internationalt er generelt rykket et niveau op. Mon ikke vi kommer til at se verdensrekordholderen på 24 timer Sorokin tilbage i Spartathlon? Og med så mange andre gode løbere, så kan det kun blive godt. Jeg er klar bag skærmen igen næste år 🙂