Der var dejlige rammer for dette års VM 24 timer i Torino. En hel park, som stod i lysegrønne farver lagde veje og stier til arrangementet. Det betød også, at der kom en del mennesker forbi, og når de nu var en tur i parken, så kunne de jo også lige heppe på de mange løbere, som skulle dyste i 24 timer om VM og EM.

At der skulle være VM og EM i denne weekend var der ellers ikke meget, som tydede på for tre uger siden. Den lokale arrangør trak stikket i forhold til at få arrangement til at køre – de havde også kun haft 1½ år! IAU, det italienske ultraløbsforbund og en ny lokal arrangør bestemte dog, at det skulle være anderledes. På godt tre uger fik de stillede et VM på benene, som på fleste områder kørte OK. Stor respekt til de disse mennesker, uden dem havde der ikke været noget VM. Men meget symbolsk var træerne sprunget ud i Torino – der var noget godt i vente.

Til trods for et hold på kun tre løbere (minimum, hvis man sal deltage i holdkonkurrencen), så var vores ambition for løbet at sætte en ny dansk holdrekord. Det ville kræve, at alle tre løb op til deres bedste.

VM holdet 24 timer

Holdet meldte sig klar til start, og jeg havde en god fornemmelse i maven. Løbet gik jo som bekendt super godt – læs beretning her. Jeg var sådan set overbevist om, at Kim ville løbe en ny dansk rekord hjem (Men har også set tidligere forsøg glippe lige med et, så der skulle lige løbes 23 timer først.). Jeg har dog lidt svært fatte, at Kim smadrede den så effektivt. Thomas Steenberg viste endnu en gang, at han er en rutineret ultraløber. På en dag, hvor ryggen drille, kunne Thomas alligevel bevare humøret og løbe næsten op til sin PB. Det er klasse. Kim Klitgaard fik lært en masse om 24 timers løb i weekenden. Ret sikker på, at Klitgaard ikke er så kåd næste gang, at han stiller op på distancen. Der er mange flere km i ham, vent og se.

På tilskuersiden var der god support. Kim hansen havde taget sine børn og forældre med til Torino. De var til stor glæde for holdet og alle øvrige løbere pga. deres opbakning ude på ruten. Som en lille “hemmelighed” dukkede René Koch Larsen og Martin Andersen op på vores hotel. Man kan argumentere for, at folk som løber i 24 timer er små skøre, men hvad kalder man så mennesker, som bruger en weekend i Torino kun for at se VM 24 timer? Tak til René og Martin for at køre taxi-kørsel for holdet – det var en stor hjælp.

 

På supportsiden blev vi også udfordrede lidt, idet vi kun have mulighed for tre i crewet. Det er sådan set nok til at supportere tre løbere, men hvis der også skal holdes øje med konkurrenter, så kan det til tider knibe lidt. Men der var super stemning i depotet. Jeg havde god hjælp fra Ulla og Helle gennem et hyggeligt døgn, tak for samarbejdet.

Det blev et godt VM. Den store oplevelse blev selvfølgelig, at Kim Hansen satte dansk rekord med 257,753 km. Det er nok den største danske præstation ved et internationalt mesterskab nogensinde. Karen Marie Brøgger løb en 6. plads hjem ved VM Taipei i 2006 med godt 213 km.

Kim Hansen