Succes er ikke et spørgsmål om held eller skæbne. Det er heller ikke kun et spørgsmål om intelligens eller talent. Tag to ens mennesker og giv dem hver især den samme mulighed. Den ene opnår succes; den anden lidt eller intet. Hvorfor? Fordi, vindere forstår at udnytte styrken af lyst og disciplin til at opnå fremragende resultater! Succes afhænger sjældent fra kun en eneste faktor (Det er dog tit sådan, vi forsøger at forklare det). I stedet afhænger succes af tilsyneladende ubetydelige handlinger, som vi gentager i vores dagligdagen. (Tak for inspiration Westerlin). 

I weekenden havde 8 danske ultraløbere de samme betingelser for succes. Rammen var en godt 1,1 km lang rute på og omkring Stadium Municipal d’Albi. Opgaven var simpel: Løb så langt på 24 timer som muligt! Det var blevet tid til EM i 24 timers løb i Albi, Frankrig.

Henrik Westerlin, Thomas Steenberg, Kim Hansen, Bruno Batsberg, Kim Klitgaard, Anne-Marie Rossen, Diana Kämpe, Anne Marie Geisler

Henrik Westerlin, Thomas Steenberg, Kim Hansen, Bruno Batsberg, Kim Klitgaard, Anne-Marie Rossen, Diana Kämpe, Anne Marie Geisler

Vi var taget til Frankrig med otte stærke løbere, som alle havde ambitioner om at løbe op til deres PR eller længere. Det er klart, at det giver ambitioner og troen på noget stort. Vi var klar over, at det var hele den europæiske elite, som vi stod overfor. Kunne vores løbere løbe op til deres maksimale, så kunne der være en podieplads i syne i løbet af søndag formiddag. På papiret er det altid nemt at regne sig frem til resultatet, men løbet skal jo lige løbes først.

Resultaterne er jo nok kendte for de fleste, som sad bag skærmen henover weekenden. Men lige en opsummering:

24h-european-championship-women-overall-results-final:

6.  Anne Marie Geisler, 225,724 km (NR)

36.  Anne-Marie Rossen, 195,363 km

42.  Diana Kämpe, 187,389 km

24h-european-championship-women-team-results-final:

9.  Hold, 608,476 km (NR)

Vanvittigt flot løbet af Anne Marie Geisler i ny dansk rekord (havde den tidligere på 219 km) og ender på 6. pladsen. At det også ender med en dansk rekord for hold hænger selvfølgelig sammen med Geislers solide præstation, men også at Rossen og Kämpe evnede at mobilisere de sidste kræfter til sidst.

24h-european-championship-men-overall-results-final:

11.  Kim Klitgaard, 243,992 km

16.  Henrik Westerlin, 238,148 km (PR)

20.  Bruno Batsberg, 235,729 km (PR)

35.  Kim Hansen, 212,151 km

67.  Thomas Steenberg, 183,691 km

24h-european-championship-men-team-results-final

4.  Hold, 717,869 km (NR)

Super ærgerligt, at vi på et relativt tidligt tidspunkt måtte konstatere, at vores på papiret stærkeste løber Kim Hansen havde problemer med det ene ben. Men hurra for bredden 🙂 Klitgaard, Westerlin og Batsberg løber alle i top 20 til et internationalt mesterskab – det er vist aldrig sket før? Resultatet blev en ærgerlig 4. plads og ny dansk rekord for hold med omkring 45 km. Ærgerlig fordi vi løb ud på løbets sidste time med et lille forspring ift tyskerne. Alle gav sig 100%, men det var ikke nok! Det er ikke kun i fodboldens verden, at tyskerne vinder til sidst. Team Germany tog os med godt 2,1 km! Thomas Steenberg havde desværre ikke sit bedste løb, men smerter til trods udviste han stor støtte til de øvrige på holdet.

Løbets vinder hos kvinderne blev Maria Jansson, Sverige i ny vild europæiske rekord på hele 250,647 km.

Maria Jansson, 250,647 km! Ny europæisk rekord.

Maria Jansson, 250,647 km! Ny europæisk rekord.

Efter 21,5 time kunne engelske Dan Lawson løb i mål som vinder hos herrerne med hele 261,843 km.

Dan Lawson, 261,843 km.

Dan Lawson, 261,843 km.

En lille note: Havde Kim Hansen været i stand til at løbe op til sin PR fra sidste år, så var han endt som 3’er på podiet. Den tager vi så mindst til næste år i Belfast.

Masser af gode oplevelser og lidt ærgrelser tager jeg med hjem fra Frankrig. Men modstanden får os til at anstrenge os en lille smule ekstra i hverdagen og til næste konkurrence. Jeg håber, at vi kan stille med et ligeså slagkraftigt hold igen til næste år.

Tak til verdens bedste hold og crew i Europa for nogle dejlige dage i Albi. Jeg så masser af lyst og vilje til at præstere på højeste mulige niveau – OK, nogle gange skulle lysten måske lige genfindes, men det er jo 24 timers 🙂