endurance & passion

Kaustinen 2011

Denne weekend løbes der 48H, 24H og 6H i Finland. Det er første gang, at der officielt løbes 48 timers løb i Finland. Startlisten er ikke lang og er naturligvis præget af finske løbere. I de seneste tre år, er der dukket en del rigtig ultraløbere op i Finland, så kvaliteten er i orden.

48 timer distancen startede i eftermiddag kl. 14. På nuværende tidspunkt har Jari Tomppo lagt sig solidt i spidsen. Det er på ingen måde en overraskelse. Tomppo vandt 24 timer løbet af 2009-udgaven i Kaustinen. Sidste år vandt han Trans Scania og så at slutte af med 235 km i Bislett. Der kan være et flot resultat i vente. Eneste ulempe er måske, at han ikke rigtig bliver presset.

I morgen eftermiddag starter så løberne på 24 timer. Her deltager Peter Tubaas fra Norge. Tubaas blev toer på Bislett i 2010 med 237,5 km. I maj i år løb han 226 km i Steenbergen, men har derudover løbet tre andre ultraløb i år! Hårdt program, som måske kan få betydning. Ellers må man sige, at Tubaas hører til favoritterne.

Hjemmebanefavoritten på 24 timer må være Jari Soikkeli. Soikkeli vandt sidste års løb i Finland med 235 km, men løb imponerende 248 km ved VM i Brivé. Det ligner en gentagelse af sidste års resultat.

Flere finske triatleter har forsøgt sig som ultraløbere de sidste par år – det er der kommet nogle gode resultater ud af. Måske ligger der således en overraskelse gemt i startlisten.

Resultater fra løbet kan følges her.

1 Kommentar

  1. admin

    To gange Jari sejrede på hhv. 24H og 48H. Jari Soikkeli løb 210 km på 24 timer – et for ham ok resultat. Soikkeli blev på intet tidspunkt presset. Jari Tomppo blev heller ikke presset på den dobbelte distance. Tomppo var dog i stand til at løbe fantastiske 373 km. Det er 3. bedste resultat på verdensranglisten i 2011. Norske Peter Tubaas måtte desværre trække sig efter knap ½-delen af 24 timer løbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 ultrarun.dk

Tema af Anders NorenOp ↑