79 danskere har været så heldige at få startnummer til 45 km og 90 km i UltraVasan – og jeg er så heldig at være i blandt de 1000 løbere på den lange distance 🙂

Der er præmiere på UltraVasan i år. Arrangørerne har fra start været interesseret i, at det blev et internationalt løb. det er lykkedes, idet næsten en trediedel af løbere kommer fra andre lande end Sverige.

Jeg har ikke løbet ultraløb de sidste 5 år, så jeg har glædet mig til på lørdag. Endelig…! Jeg skal ikke ud og give den gas – det vigtigste for mig er en god og hyggelig dag i sporet, hvor jeg selvfølgelig kommer hele vejen til Mora.

I morgen går turen til Sälen, hvor starten går lørdag morgen kl. 5.00. Ruten er efter signende ikke så teknisk krævende, så det passer nok meget godt til mig på nuværende tidspunkt. Ruten har kun 1000 højdemeter, Så er lagt op til nogle meget hurtige tider fra elitefeltet – og mon ikke vi ser Dorte Dahl i det felt 😉

UltraVasan 90 km

 

Der er et pænt antal topløbere til start. Hos herrerne stiller Jonas Buud (Løber i den grad på hjemmebane, og regner med at løbe igennem løbet 4½ minut/km!). Det er ikke mange uger siden, at Jonas løb sin 8. sejr hjem i SwissAlpine. Fra Norge stiller John Henry Strupstad og Bjørn Taranger – to superstærke løbere med masser af erfaring fra 100 km. Steve Way fra England vandt sidste år Stockholm Ultra 100 km i 6:40 – en tid, som han siden har forbedret til 6:19.

Hos kvinderne melder vores egen Dorte Dahl ind i feltet af topløbere. Dorte leverer altid nogle gode resultater 🙂 Udenom italienske Francesca Canepa kommer man ikke. Canepa har markeret sig på en del hårde løb de seneste par år, og blandt andet en 2. plads i UTMB i 2012.

Det bliver muligt at følge løbet live her og livestream.