Tak til tilskuerne i forbindelse med gårsdagens Salomon Hammer Trail på Bornholm. Der var god opbakning og opmuntrende råb (Godt gået) på de forskellige spots undervejs. Og godt gået er vist også den korte konklusion på mine 25,7 km i den dejlige nordbornholmske natur.

For godt et par måneder siden overbeviste jeg mig selv om, at det var en god idé at tilmelde sig den korte version af Hammer Trail. På det tidspunkt var der god udsigt til at komme i bare lidt anstændig form. Det er jeg ikke kommet af forskellige årsager – og så’n er det – men jeg vidste det inden startsignalet lød ved middagstid i går. Så jeg sørgede for at lægge mig ned bagerst i startgruppen fra start. Dyb koncentration! Ikke noget med at lægge hårdt fra land, selvom der var kommet nummer på “maven”.

Inden start nåede jeg at se Jesper Noer vinde 50 miles i 7t45m og Andreas Carlsen vinde 100 miles i 21t41m. Hatten af for de seje gutter, og dem som kom lige efter.

Start på 25 km Salomon Hammer Trail

Afsted afsted…! Ned over Slotslyngen mod Vang og Jons Kapel. Det går stille og roligt fremad. Jeg styrer mig! Selvom der ikke går mange km før de første lider under lidt for hårdt udlæg, så tager jeg det stille og roligt hver gang jeg løber udenom. I øvrigt når jeg vinder i lotto en dag, så køber jeg Slotslyngen – det er bare så afvekslende og storslået.

Depotet ved Jons Kapel bliver nået – nu venter en tur ned ad trapperne for at ringe med klokken nede ved kysten. Ingen tvivl om, at opturen bliver oplevet som en nedtur hos nogle. jeg selv er godt kørende – det går efter planen. Vel oppe igen går turen op mod granitbruddet ved Vang – ikke så teknisk krævende løb, så der ok med overskud.

Depot Jons Kapel

Men så! På stykket fra Vang og op til Hammershus ryger læggene – begyndende muskeltræthed sætter. But still moving! Godt hovedet ikke er træt, for hold da op nogle scenerier ud over vandet. Det kan man da kun blive glad i låget af.

På stykket ned mod Hammerhavnen giver begyndende kramper mig et lille vink om, at vi kører på kanten. Heldigvis ligger en hugorm og soler sig på stien – desværre fortrækker den hurtigt, så det blev en kort pause. Nede på Hammerhavnen råber Leon Skriver Hansen “Godt gået” efter mig, da jeg i en slags løb passerer iskiosken. Den mand må være synsk, for det er stort set det sidste stykke jeg løber i Hammer Trail. Ligegyldigt hvad jeg prøver på turen rundt om og op og ned ad Hammeren, så resulterer det i begyndende kramper.

Nedtur ved Hammershus

Jeg vil gerne have løbet hele vejen, men det er OK. Jeg har ikke været ude på 25 km i flere år, og jeg var indstillet på, at kræfterne ville slippe op. På Hammer Trailen bliver der ikke givet ved dørene! Så det var bare nyde turen og så opmuntre med et “Godt løbet” til løbere med mere fart i skoene end mig.

Hvad blev min tid? Jeg ved det faktisk ikke – den er ikke så vigtig i denne omgang. Mig bekendt er der ikke kommet en officiel resultatliste endnu, men mon ikke den bliver bragt i løbet af dagen her. Kan det anbefales? I den grad 🙂 Jeg håber, at kalenderen giver mulighed for at løbe på Hammeren igen i 2015.

Her dagen efter har benene det faktisk OK. Min akillessenen i højre læg kan jeg sagtens mærke, men det er ikke det store. Den fik også en gang gaffa inden start. Håber jeg får tid til en lille restitutionstur på cyklen senere på dagen.

GODT GÅET skal lyde til Lene, Jakob og Kim, samt alle frivillige i og omkring TIF, som sørger for at vi andre kan få nogle gode og hyggelige rammer for vores sport. Tak for det.

En lettere omskrivning af en af Jokerens sangtitler må være: Godt gået – klap dig selv på skulderen!

Et indslag fra TV2Bornholm, kan ses her.