Der er var masser af flotte præstationer under de forgående par døgns ultraløb på Bornholm. Nogle præstationer var forventet og andre var ikke. Nogle følte, at de havde en dårlig dag. Sådan er det – det er kernen i ultraløb.

Noget af det, som altid har fascineret mig ved ultraløb er den nødvendige balance mellem fysisk og mental styrke. Man kan ikke gennemføre alene på en af faktorerne. Jeg har brugt billedet før, men ultraløb er en minitureudgave af livet. Somme tider går det op; somme tider går det ned. Hver gang – om det går godt eller skidt – så lærer man noget mere om sig selv. Er det ikke fedt at vide, at hver gang man stiller til start i et ultraløb, så bliver man klogere.

Hos kvinderne var der på forhånd store forventninger til Janne Grønhøj, som sidste år vandt 24 timers løbet i Holte. Janne Grønhøj havde et løb, som bare ikke fungerede, men endte alligevel på 100 km. I det smalle felt var der heldigvis nye løbere, som kunne løbe stærkt. Helle Andersson vandt DM med 192,8 km i hendes debutløb på distancen. Tina Andersen kom ind som 2’er i 183,7 km (også debutant på 24H) og Anne-Mette Lindgaard blev 3’er med 129 km. I den åbne klasse blandende finske Heli Lehtinen sig med 186,9 km efter et meget stærk udlæg.

Til trods for den manglende størrelse på feltet, så var resultaterne superflotte.

Herre-feltet betragtede jeg på forhånd som værende meget bredt. Manges øjne hvilede dog alligevel på Ole Karlsen. Med mange års erfaring på 100K var spørgsmålet, om han kunne omstille sig til at løbe langt på 24 timer.

Det kunne han i den grad! Ole Karlsen vandt med 231,3 km. Efter et meget disciplineret løb gennem 22 timer, slap kræfterne op til sidst. De to sidste timer handlende i den grad om at holde på. Jeg håber meget, at Ole er klar til at tage en ny udfordring op på 24H, da der stadig er flere km i ham. Rene Koch Larsen løb også et veldisponeret løb. 211,7 km er en flot ny PR til René. Mathias Jørgensen blev flot nr. 3 med 200,2 km – flot debut.

Gennem weekenden blev der også løbet på distancerne 6 og 48 timer. Desværre var felterne her heller ikke så store.

Samlede resultatliste kan ses her.

Desværre var det sidste gang, at der blev løbet timeløb på Galløkken. Jeg forstår godt, at  Tejn IF Løb (TIF) trækker stikket efter 8 års arbejde. Det er perfekt setup for ultraløb som blev leveret af TIF, men det kommer ikke af sig selv. Med årets deltagerantal som målestok, så havde løbet fortjent større opbakning. Lene Møller og Kim Rasmussen samt resten af det fantastiske crew har gennem årene lagt utroligt mange kræfter og feriedage i arrangementet.

Hvis jeg laver et tilbagekig over årene, så er der mange gode minder. Men særligt et minde ‘popper’ lidt højere end de andre. Det lykkedes TIF af hive den legendariske Yannis Kourous til Galløkken i 2008 for at løbe 48 timer. Et løb, hvor grækeren sætte verdensrekord med 433 km!

Når noget slutter, så er det begyndelsen på noget nyt. Jeg håber, at der ude i Danmark er en klub, som vil tage handsken op efter TIF, så vi også fremover får nogle fantastiske DM-stævner. Og TIF arrangerer jo fortsat masser af spændende løb.

Stort tak til TIF, Lene og Kim for jeres engagement gennem årene. I har haft en stor betydning for dansk ultraløb, måske større end I måske aner.

Se klip fra TV2Bornholm.