Lørdag blev der taget hul på rækken af kvalifikationsløb (brevets) til cykelløbet Paris-Brest-Paris på godt 1200 km i august. Det endte med at gå meget godt.

For at kunne stille til start i Frankrig i eftersommeren, så kræves det at jeg har gennemført minimum et 200, 300, 400 og 600 km henover foråret. Løbene/brevets arrangeres af Audax Randonneurs Danemark – landets største klub for langdistancecyklister.

Tidligere på ugen havde jeg ellers min store tvivl om det var en god idé at stille til start på de 200 km. En forkølelse havde fået godt fat i mig, og det var kun blevet til en enkelt træningstur i løbet af de forrige tre uger. Torsdag kom der så en lettere forstuvelse af to fingrer til. Det var ikke optimalt.

Men lørdag morgen fandt jeg mig siddende i bilen mod Hillerød med cyklen bagpå.

Ekstra kontrol på ruten.
Ekstra kontrol på ruten.

Da vi ramte de første større bakker (området omkring Søsum) reagerede benene som forventet – ingen overskud – jeg kunne ikke følge opad uden at bruge alt for mange kræfter. Jeg var bange for at slide mig i stykker for tidligt, hvis jeg sad med i en lille gruppe, så jeg gav slip. Vendte situationen til noget positivt. Når jeg skal køre Race Around Denmark, så er drifting ikke tilladt, så jeg havde gang i specialtræningen 🙂

Det endte med at blive en hård tur uden det store overskud. Men mentalt er det super træning. Når man har kørt 8-900 km i Frankrig, så er det heller ikke fysikken der driver en fremad. Det er et mentalt spil – hele tiden dosere ressourcerne, så man kører så optimalt som muligt.

Efter godt ni timer var jeg retur i Hillerød. Det var bedre end jeg havde frygtet, men kroppen (især skuldrene) var brugt og træt. Men super vejr og meget seværdig rute.

Kontrolkortet afleveres på det sidste check point.

Hvornår skal jeg køre 300 km? Vi får se 😉 Skulle jo gerne nå at træne lidt inden.