Forrige lørdag kørte jeg mit første kvalifikationsløb (brevet) til Paris-Brest-Paris. I går klaret jeg så nummer to. Godt 300 km blev kørt i det nord- og midtsjællandske.

Optakten var ellers ikke helt optimal, da jeg torsdag aften måtte konstatere, at mit baghjul var defekt. Gode dyr var rådne! Havde heldigvis et baghjul stående – desværre med en 8-krans (ældre baghjul ? ) i stedet for 10-kransen! Lad os sige det sådan, gearskiftet var ikke helt smooth.

Da starten går klokken 7, samles der hurtigt et par grupper. Jeg lægger mig bagerst i en af dem for at se, om der kan spares lidt kræfter i starten af løbet. Det går lidt for hurtigt for (især opad) mig. Må bare konstatere, at formen ikke helt er på plads endnu. Jeg vælger at slippe gruppen, så jeg kan køre mit eget løb. Desværre kan jeg ikke drage fordel af læ undervejs, men jeg kommer heller ikke til at forcere for hårdt i starten. Og med tanke på, at kroppen skal holde alle 300 km, bliver det valget.

Jeg hygger mig undervejs – det var jo et fantastisk vejr, selvom de sidste 100 km var præget af mod- og sidevind. Man kan ikke få det hele ? Får godt med energi på turen. I forhold til forrige weekend, så har jeg et lidt større sortiment med samt et par boller med honning (hjemmeslynget selvfølgelig). Variationen gør godt, og bliver aldrig rigtig træt af de søde sager. Det kneb dog lidt med væsken, så det må jeg have fokus på næste gang.

Jeg døjer stadig med nakke/skuldre som spænder op på turen. Lidt flere trænings-km skal nok hjælpe og så der lidt specialtræning til.

De godt 300 km blev klaret på 12,5 time. På nuværende tidspunkt er det mere end tilfredsstillende, men der skal lidt mere fart i rammen. Nu er der tre uger til næste brevet, så mon ikke jeg kan få lagt lidt ekstra på.