Endnu en lørdag med “masser” af ultraløb venter derude.

Winforce 100 km (med mulighed for at løbe 50 km) trækker et  super flot felt til Fårevejle-området i morgen. Det er muligt, at det er i Lammefjorden gulerødderne gror på den gamle havbund, men ruten er på ingen måde flad. Ruten på 25 km er fordelt på “knoldene” omkring Fårevejle og med godt 400 højdemeter pr. omgang.

Det tegner til at blive godt løbevejr, først i løbet af formiddagen kommer temperaturen over de 20 grader. For nogen kan det dog godt blive en hård dag i sporet, hvorfor der er start allerede kl. 5.30.

 

Stockholm Ultra Marathon løbes også i morgen. Over 600 deltagere på 100 km eller 50 km. Det er imponerende at løbet på så kort tid kan tiltrække så mange deltagere.

Løbet har selvfølgelig tiltrukket en del af de svenske 100 km-løbere, idet de løber for kvalifikation til VM i Doha senere på året.

På startlisten har vi også en del danskere. Jeg vil holde særligt øje med startnummer 207 Brian Arreborg Hansen. I slutningen af maj løb Brian 6 timers løb ved 12run.dk, og kom ud på 82,520 km! Kvalifikationskravet til 100 km-holdet er 83 km! Målet i Stockholm er at komme under 7,5 time – og det er jeg ret sikker på, at han gør.

Live-resultater kan følges her.

Der er udsigt til lidt varmere forhold i den svenske hovedstad end i Fårevejle, så det gælder om at holde hovedet koldt. Arrangørerne har annonceret, at der vil blive sat ekstra brusere op på den knap 8 km lange rute.

Lidt indtryk fra løbet i 2013

Løbet blev i øvrigt vundet af engelske Steven Way i 6:40:14! Tidligere i år forbedrede Stevens sin  personlige rekord til 6:19:20. Steven stiller ikke til start i år, men er jeg heldig, så ser jeg ryggen af ham (i et meget kort øjeblik) om 14 dage ifm. UltraVasan.

 

Godt løb til alle – Happy Feet.