Så er det Badwater-tid! Som et af mange, så hævder Badwater 135, at de har det hårdeste løb 🙂 Der er heller ingen tvivl om, at det ikke bliver en helt almindelig dag på kontoret for de mange løbere.

I år har arrangøren været nødsaget til at ændre på ruten. Det betyder, at starten ikke går fra bunden af Death Valley. Der har været flere udlægning af, hvorfor det skal være forbudt at lave sportsarrangementer i Death Valley. mig bekendt, så er der ingen dokumenterede dødsfald blandt atleter. Til gengæld kan jeg da forestille mig, hvor udsat en middelsvær turist er, hvis han tager turen ned på bunden.

Det bliver som sagt stadig et hårdt løb, det fremgår vist med al tydelighed af nedenstående ruteprofil:

Ruteprofil badwater 2014

Med ny rute, så står brasilanske Valmir Nunes’ rekord for fald. Tilbage i 2007 løb Nunes på 22:51:29. Hvem, der løber af med den nye rekord er der flere gode bud på. Amerikanske Harvey Lewis har trænet meget målrettet hen mod løbet. Andre stærke løbere er: Carlos Sa, Portugal og Juan Carlos Sagastume, Guatemala og Oswaldo Lopez, Mexico.

I år har vi hverken danskere eller andre nordiske løbere med i Badwater.

Resultater kan følges her og på twitter og #badwater135.