Så er det atter blevet tid til ultraløbernes julefrokost i den norske hovedstad. Kl. 10 i morgen går starten til dette års karruseltur under tribunerne på Bislett Stadion.

Ruten er til at finde ud af – det er bare at følge den røde tartanbane de godt 500 meter rundt. Løbet kan ikke prale af spektakulære udsigtspunkter undervejs, idet højdeforskellen maksimal kan måles til 0,8 meter. Til gengæld kommer man tit forbi depotet, og der er en super opbakning fra arrangør og tilskuere. Det skal nok blive en fest.

Dejligt at se, at et hold danskere har fundet op til løbet. Der er basis for, at fem kan lave nogle gode resultater “under jorden”. Berit Jessen har desværre trukket sig pga. en skade. Under hensyn til tidligere præstationer, så må det være Thomas Steenberg, som skal levere det bedste resultat. Thomas har tidligere løbet for det danske ultralandshold. Men efter udtagelseskriterierne blev skærpet i sommers, så kræver det et resultat over 220 km for at komme på holdet igen. Jeg er ret sikker på, at det også er Thomas’ plan for weekendens tur. Kunne være sjovt, hvis en eller to af de andre fem kunne komme over 200 km.

Sverige stiller vanen tro med mange løbere. Hos herrerne er det nok mest Andreas Falk og Johan Steene, som skinner igennem. Andreas har tidligere løbet knapt 236 km og blev i øvrigt nr. 4 i Spartathlon 2012 med en tid lige under 28 timer! Johan har løbet 225 km. På en god dag, så står en af dem på podiet.

De svenske piger har gennem de sidste par år været meget dominerende i Norden. Mit bud er, at den samlede vinder hos kvinderne skal findes mellem Frida Södermark (PB 214 km) og Maria Jansson (PB 212 km). Trediepladsen kunne også meget vel gå til en af de svenske piger. Men lad os se – (næsten) alt kan ske!

Nordmændene er selvfølgelig repræsenteret i stort omfang. Bislett er igen i år rammen om de norske mesterskaber på 24 timer. Mon ikke, at det har lidt at sige?

Norge mangler et par hurtige piger på distancen. Det bliver derfor spændende at se, om mesterskabet kan vindes med et resultat over 200 km. Lad os håbe, at et par løbere bryder igennem. Jeg kender desværre ikke særligt meget til de norske kvinder, så jeg vil ikke komme med et bud.

Det norske herrelandshold er stærkt og de er til start alle mand. Mit bud er dog, at Bjørn Taranger (PB 245 km) løber med sejren og mesterskabet. Gjermund Sørstad har tidligere løbet knap 248 km, men døjer lige i øjeblikket med en betændt tå (det kan få betydning i anden halvdel af løbet, hvis der bliver kompenseret for meget). Hvis de to herrer ikke leverer 100%, så løber Lars Chr. Dørum (PB 235 km), Joar Flynn Jensen (PB 237 km), Peter Tubaas (PB 237 km) og Per Audun Heskestad (PB 226 km) lige bagved – klar til at snuppe chancen. Desværre er den tidligere norske storløber Jon Harald Berge ikke at se på startlisten. Jeg kan fem år efter mit PB-løb på Bislett stadig glæde mig over, at jeg løb fra ham den gang [Små glæder] 🙂

Resultaterne fra Bislett kan følges live her, samt på live-stream. Husk, det var fra lørdag kl. 10!

Jeg vil ønske alle på eller rundt om banen på Bislett en rigtig dejlig weekend med gode personlige resultater.

Jeg har en stille drøm om, at 2014 bliver året, hvor jeg tager en tur til Bislett for at løbe. Den tid – den glæde.