hardrock-trophy

Han vandt i 2014. Han vandt i 2015. I dag står han på startlinjen igen som en af favoritterne ved dette års Hardrock Hundred Mile Endurance Run. Han er spanske Kilian Jornet, løberen som har sat dobbelt løbsrekord på Hardrock 100 (den løbes både med og mod uret). Til start er også vinderen fra 2015 hos kvinderne: new zealandske Anna Frost.

Harrdrock 100 er et af de hårdeste 100 miles løb. Kilian Jornet har løbet de godt 160 km på 22:41:33 (med uret rundt; samme rute i 2016). Ingen tvivl om, at en del løbere vil blive fanget af cut-off-tiden på 48 timer.

Løberne bliver udsat for 10.000 højdemeter, hvilket kun er nogle hundrede meter mere end eksempelvis Ultra Trail Mont Blanc. Forskellen er, at løberne opholder sig i en gennemsnitshøjde på 3,4 km. Højeste punkt er på godt 4,5 km. Så der bliver stillet krav til løbernes fysik. Løb i bjergene er under stor påvirkning af vejret. Og selvom løbet afholdes i Juli-måned, så er det en gang blevet aflyst af for meget sne.

Det er et super stærkt felt med mange rigtig gode løbere – så det bliver spændende at følge. Og det er rigtig gode muligheder for her: Live-results findes her og samtidig kan man følge alle løbere på et oversigtskort her.

Vil du have et mere indgående bud på vinderne i år, så check IRunFar side. Der er også et godt pre-race interview med Kilian Jornet.