I morgen bliver der løbet verdensfinale på 50K i IAU-regi. Lad det være understreget – det er ikke et verdensmesterskab! Med 12 kvinder og 15 herrer til start, så er løbet simpelthen for smalt endnu til at kunne bære den titel. Det har været muligt at kvalificere sig gennem 19 forskellige løb over 6 kontinenter. Nærmeste stævne for danske løbere har været Bislett 50K.

Det er 4. gang, at der løbes verdensfinale på 50K. Mon ikke man har en ambition om at udbrede ultraløb lige så meget som marathon. Det betyder også, at der skal tiltrækkes løbere fra det afrikanske kontinent. En måde kan så være at lave en “sprint-udgave” af et ultraløb.

Det er muligt, at bredden af løbere ikke er så stor, men det skal jo ikke forhindre dem i at løbe stærkt.

Hos herrerne er Collen Makaza fra Zimbabwe hurtigste mand på papiret med 2.47.22 – en tid som de fleste ville være overlykkelige for på en marathondistance. Norske John Henry Strupstad er kvalificeret med 3.02.33. Kvalifikationskravet var 3.20.

Hos kvinderne er Emma Gooderham fra Storbritannien med 3.17.30 bedst. Rita Nordsveen fra Norge er kvalificeret med 3.47.39. Kvalifikationskravet var 3.50.

Løbets hjemmeside.