Al ære og respekt til de fantastiske præstationer, som vores danske svømmere leverer ved EM i Hvor-Fanden-Er… Et andet sted bliver der kæmpet om at blive verdens bedste til at kaste med bold. Stor sportsweekend er i sigte.

Men, det bliver toppet af hele tre 24 timers løb, som bliver løbet denne weekend. Fællesnævnerne for løbene er: Der bliver løbet på en bane af maksimalt 400 meters længde og der er “danske” løbere med i alle tre løb.

I Växjö, Sverige skal der løbes Personliga rekordens tävling på indendørs bane. May-Britt Hansen stiller op på 12 timer. Mig bekendt, så sker det som forberedelse til 24 timers løb i starten af 2014. Spændende at se, hvad hun kan drive det til.

Niels Høg Henriksen (PB 210,7K) og Fernando Sukil stiller op på 24 timer. Niels Høg Henriksen løber for en plads på ultralandsholdet. Det betyder, at Niels skal ud over 220 km. Jeg håber, at det sker denne gang i Sverige. Men det bliver også spændende at se, hvad Fernando kan sætte på kontoen. Et bud på en samlet vinder kunne være finske Petri Perttilä (PB 238,9K).

På 100 km skal man nok holde lidt øje med tyske Markus Flick. Kunne godt forestille mig, at han går efter en tid på under 8 timer. Ikke verdensklasse, men alligevel solid løber.

Resultater fra Sverige kan følges her.

I Barcelona skal der også løbes på bane, men det bliver udendørs. På startlinien står Bjarne R Jensen og Nick Papageorg (debutant). Bjarne har stor erfaring med at løbe i Barcelona, og har gode erfaringer fra den catalanske hovedstad. I 2011 satte Bjarne personlig rekord med 214 km her. Mon ikke Bjarne igen går efter et godt resultat (hvilket vil sige over 220 km)?

Resultater fra Barcelona kan findes her.

Sidste løb, som man skal bruge tid på denne weekend er Desert Solstice Invitational Track Meet 24 Hour i USA. Man inviteres til dette løb! Så der bliver løbet stærkt! Gennem tiderne er der sat 18 amerikanske rekorder og 1 verdensrekord i forbindelse med afholdelse af løbet.

Når løbet har dansk interesse, så er det fordi Tracy Høeg stiller op. Det er debut på 24 timers, så spændende at se, hvad det kan blive til. Jeg ved, at Tracy elsker at løbe trail, men jeg tror faktisk, at hun kan blive rigtig god på 24 Hour.

Følg en stor del af den amerikanske elite inkl. Tracy på Twitter #desertsolstice

En skam at jeg ikke har fået styr på julegaverne inden denne weekend, men det må kunne klares senere. Jeg er klar til løb, lidt bold og noget vandaktivitet.

Held og lykke til alle hele vejen rundt.