Det var så i dag, at der blev afholdt EM 100 km i franske Belves.Udfra diverse billeder fra ruten, så var det et utroligt smukt landskab at løbe i, men tydeligvis også hårdt.

Desværre var ingen danske løbere med i denne omgang. Men jeg har da stadig slået mindst et par smut forbi skærmen for at følge præstationerne i løbet af dagen – ikke mindst resultaterne fra vores nordiske naboer er blevet studeret. Og de skuffede heller ikke. De norske gutter hev en 4. plads hjem for hold – tæt på bronze. Bedste individuelle resulatet var en 5. plads til Jarle Risa – ca. 8,5 minut efter den spanske vinder Cuevas. Svenske Kajsa Berg blev europamester hos kvinderne i 7:39 (Meget tæt på hendes PR) og en sindsyg flot nr. 2 i holdkonkurrencen. Stort TILLYKKE herfra 🙂

Cuevas’ vindertid på 6:53 er ca. ½ time langsommere end vindertiden ved de sidste par års mesterskaber. Det fortæller også lidt om rutens hårdhed.

Samlet resultatliste kan ses her.

Nu havde vi ikke nogen danskere med denne gang. Men Maibritt Skovgaard og Pia Joan Sørensen har netop løbet godt under 9 timer ved Copenhagen Ultramarathon 100K, så de kunne måske være et par gode bud på deltagere, når landsholdet skal sættes til VM i Sydafrika til efteråret.