Så er det svenskernes tur til at afholde ultrafest! I dag gik starten til både 24 og 48 timers løb i det velorganiserede løb i Skövde.

Kigger man startlisten igennem, så er der mange interessante navne på.

På 48 timer støder på Sumie Inagaki, Masyuki Otaki og Kuroda Munaharu. Japanerne er traditionel rigtig på løb over to dage. Det er godt et par siden, men Sumie Inagaki har løbet 397K på 48H (241K på 24H), så hun bliver svær at slå. Et andet godt bud på en samlet sejr er Masyuki Otaki, som er noteret for imponerende 426K på 48H og 271K på 24H. Man skal dog 6-8 år tilbage for at finde disse resultater, da Otaki ikke har vist samme international styrke i de seneste år. Munaharu er for et ubeskrevet blad – det er sjældent, at japanerne rejser langt for at løbe kort!

Den nye nordiske rekordindehaver på 48 timer Torill Fonn stiller også til start. Det er dog kun en måned siden, at Torill løb 341,5K i Australien. Det er derfor tvivlsomt, om hun kan nå samme niveau.

Danmark stiller ikke med løbere til 48H, men jeg hepper dog alligevel på svenske Rune Thieme. Rune er dansk gift og bosiddene i Danmark – går det godt (det håber vi), så tager vi æren 😉

På 24 timer må finske Jari Tomppo være favorit på papiret. Tomppo har løbet 252,5K på 24H i 2012 og er desuden noteret for 373K på 48H.

Jeg er spændt på, hvad svenske Åsa Hållstorp (tidligere landsholdløber) kan, samt om Yudith Hernandez kan. De svenske piger løber stærkt for tiden, så spændende bliver det.

Fra Danmark har vi Fernando Sukil. Sukil har mig bekendt debut på 24H. Efter sigende har Fernando fået en fridag mod at vinde i Skövde! Held og lykke med projektet 😉 – det gælder om at holde sig til.

Der vil være live-resultater og -billeder fra Skövde gennem hele løbet.

God weekend.