Årets udgave af Spartathlon levede op til rygtet som et af verdens hårdeste ultraløb. Omkring 50% af løberne gennemførte indenfor tidsrammen på 36 timer. Et gennemsnit som de danske løbere sagtens kunne løbe op til med 4 gennemførte ud af 7 startende. Flot.

Ivan Cudin genvandt Spartathlon med en tid på 22H56M. Hollandske Jan Lantink satte et hårdt tempo fra start. Det så ud som om, at øvrige løbere skulle rystes fra start. Lantink holdt til halvt ind i løbet, så var han smadret af sin egen taktik.

Herefter lagde Ivan Cudin bare afstand til forfølgerne. Hvilket betød, at Cudin kom i mål med en margin på 1½ time ned til japanske Yuji Sakai på andenpladsen. ½ time efter igen, kom tyske Michael Vanicek. Vanicek leverede et disciplineret løb, hvor han bare stille og roligt åd løberne foran ham (Er ellers en meget sympatisk mand). Længe så det ud som Markus Thalmann skulle blande sig i den endelige top tre. Det holdt ikke helt hjem, og Thalmann endte på 8. plads i 27H39M.

Lars Dørum fra Norge blev bedste nordiske løber med en 12. plads i 27H44M. I år blev topresultaterne præget af tyskere og japanere.

Hurtigste dansker var Bjarne R Jensen i 34H24 og placering 76, med Henrik Schriver under ½ minut efter og plads 77. Fint, ikke noget med at give ved dørene. Keld Jørgensen kom ind som nr. 79, blot yderligere 1 minut efter.

Anne-Marie Rossen gennemførte i 35H20M og placering 117 over all. Ud af 13 kvinder, kom Anne-Marie som nr. 10. Bedst blev ungarske Szilvia Lubics i 29H06M, 2’er slovenske Ruth Pogornik Res i 32H16M og engelske Mimi Andersson i 32H32M.

Endnu en gang tillykke med resultaterne. Jeg håber, at alle danskere kan nyde de næste par døgn i Athen. Ikke mindst den store gallafest mandag aften. Husk at få spist hjemmefra – det trækker lidt ud inden serveringen.