endurance & passion

Steenbergen 24 Hour 2013 – eftertanker

Kom hjem fra VM i går, men har først nu lidt tid til at reflektere over turen. Med foreningsmøder de sidste to aftener, har der ikke været tid før. Men det må være tid nu!

Når man skal gøre ting op, så kan man jo gøre det på forskellig vis – så det vil jeg forsøge.

10 løbere til start, hvoraf fem var i løb over alle 24 timer. Et frafald på 5 løbere er i sig selv ikke tilfredsstillende. Omvendt, så må man forvente et vist “spild” ifm. et VM-løb. Skader kommer frem, der bliver løbet lidt over evne, eller vejret tærer for meget på kræfterne. Ingen tvivl om, at vejret ved dette års VM var en direkte årsag til, at nogle af vores løbere i bogstavlig forstand gik kolde – med 9-10 m/sekund og slagregn, så var der lagt op til en solid afkøling.

En anden måde at gøre tingene op på, er ved at kigge på resultater, herunder om der blev sat nogen rekorder:

Præstationerne hos kvinderne var de mest stabile, hvilket betød at de samlet løb 574,6 km og kun var 6,2 km fra den danske holdrekord sat i 2012. Super, at kvinderne kunne holde niveau med kun tre løbere. Resultatet rakte til placering som nr. 14 ved VM og 10 ved EM. USA tog VM med 710,6 km og Frankrig tog EM med 670,7 km (svarende til den danske herrerekord!).

Individuelt løb Tina Andersen en ny personlig rekord hjem på 193,9 km (50 VM/38 EM). Super godt kæmpet gennem natten – der var vilje bag 🙂

Mette Pilgaard havde annonceret, at det var sidste gang, at hun løb med ved VM. Resultatet blev næsten lige så godt som Tinas, idet Mette ramte 192,6 km (55 VM/ 39 EM). Super flot afslutning. Ligegyldigt hvor svært det bliver undervejs, så bliver Mette ved med at kæmpe.

Forventningen til Anne-Marie Rossen var et resultat over 200 km. Efter en god start, så fik Anne-Marie store problemer henover natten, men med et flot comeback de sidste fire timer blev det alligevel til 188 km (59 VM/43 EM).

Idet kun to herrer (og den ene talte ikke med i holdkonkurrencen) løb igennem alle 24 timer blev holdresultatet desværre ikke noget at skrive om.

Til gengæld så gjorde Bruno Batsberg en super indsats. På baggrund af tidligere løb, så var Bruno før løbet placeret på den kedelige 7. plads, som lige nøjagtigt ikke talte med i holdkonkurrencen (3 bedste resultater ud af 6 løbere, som er udvalgt på forhånd. Bruno vendte denne “skuffelse” til et drive. Med 215,3 km (50 VM/38 EM) fik han vist understreget, at jeg havde taget fejl 🙂

Sidste løber, som gennemførte var Ole Karlsen. Ole havde inden start en ambition om at angribe den danske rekord med et forsøg på 250 km. Skulle det lykkes, så skulle alt klappe. Det gjorde det ikke, men med stor figtherånd og sportsmanship kæmpede Ole sig ud på 207 km (68 VM/52 EM). En skam for dansk ultraløb, at Ole har meddelt, at 2013 bliver det sidste år på ultralandsholdet (100 km og 24 timer) – jeg håber, at vi kan lokke ham til et par mere.

Selvom ikke resultaterne ikke kom til udtryk denne gang, så skal der lyde en stor tak til Niels Høg Henriksen, Vagn Kirkelund, Lars Skytte Christoffersen, René Kock Larsen og Bjarne R Jensen – I gav alt, hvad I kunne.

Et par løbere, som ikke så ud til at være berørt af vejret var hos kvinderne Mami Kudo, som vandt med 252,2 km (ny VR på vej) og den amerikanske mester Sabrina Little med 244,6 (ny amerikansk rekord). Ny europamester er Anne-Marie Vernet, FRA med 229 km. Svenske Torill Fonn løb ind på 6. pladsen ved EM.

Hos herrerne stak Jon Olsen (helt sikkert danske forældre!) af fra de andre med 269,6 km. Den unge tysker Florian Reus genvandt det europæiske mesterskab med 259,9 km!

Resultatliste VM og EM.

OK, det blev ikke til VM-medaljer denne gang 😉 Men jeg havde fornøjelsen af at arbejde sammen med verdens bedste crew! Tak til Lisbeth, Martin, Marlene, Michael, Anne Marie, Jesper, Søren og Morten – det var sjovt og hyggeligt 🙂

1 Kommentar

 1. Morten Pilgaard

  Hej Brian
  En god analyse, også ked af at Ole stopper efter i år, der er meget mere i ham.
  Jeg er sikker på at herrerne kommer igen næste år, de var lidt uheldige i år, men man kan mærke at det er nogen der gerne ville dette her.
  Tusind tak for en god tur, og også tak til mine kollegaer i crew, det var super godt, og hyggeligt.
  vh Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 ultrarun.dk

Tema af Anders NorenOp ↑