Verdensmesterskaberne i 48 timers løb er en imponerende præstation, hvor ultraløbere fra hele verden udfordrer deres fysiske og mentale grænser.

Det er meget nyt, at der nu også konkurreres om VM på 48 timer – første gang, at Danmark stiller med et hold. Det gør også, at konkurrencen bliver lidt elitært, dvs. deltagerfeltet er smallere og det bliver “nemmere” at lave topresultater placeringsmæssigt. Noget nogle år vi også ser til danske mesterskaber i 24 timers løb.

Det betyder ikke, at der ikke bliver løbet langt af dem som vinder, og at der kan komme nogle fantastiske resultater – også af danske løbere. Jeg vil holde øje med kilometerne, der bliver løbet.

På kvindesiden stiller vi med tre løbere:

  • Stine Rex, topfavorit til at tage førstepladsen. De fleste ved, at Stine har løbet det meste, og at hun kan løbe mange km hurtigt. Det er med stor erfaring i rygsækken, at Stine stiller til start.
  • Tina Andersen, har vi ikke hørt så meget til i de senere år. Senest Tina gjorde sig bemærket var på 6 døgns-distancen. Har som træning op til VM bl.a. løbet ned igennem Jylland. Tina har erfaringen fra at være i gang længe, om hun har tempoet til at blande sig bliver spændende.
  • Julie Kristine Møller Jensen, kender vi ikke så meget til endnu. Debutant på distancer over 24 timer. Jeg er spændt på, hvad det kan blive til.

Herrerne stiller med følgende hold:

  • David Stoltenberg, nok mest kendt fra løb i Backyard-regi, hvor han har den danske rekord på små 490 km fordelt på 73 timer. Kommer til VM med kæmpe erfaring i at holde sig i gang længe.
  • Peter Torjussen, har efterhånden en kæmpe erfaring fra diverse ultraløb. Har flere gange løbet i længere tid end 48 timer. Nu handler det jo rigtig meget om udholdenhed, men – tempoet betyder også noget. Jeg håber, at Peter har fart nok i skoene til at gøre sig gældende.
  • Morten Klingenberg, har også stor erfaring fra “baggården”, hvor han er kommet langt.
  • Michael Clausen, Lars Skårup Brødsgaard, Steen Michelsen, Peter Kjeldmann & Henrik Elsig Andersen: Alle har erfaringer fra tidligere løb, men jeg er meget usikker på, hvordan de kan omsættes til resultater i et verdensmesterskab over 48 timer. Teach me, Guys! Det vil være fedt med kæmpe overraskelser.

Hvad skal der til for at vinde VM?

Mit bud er, at der skal løbes 380-390 km hos kvinderne for at komme på podiet og 400+ hos herrerne. MEN, jeg startede med at skrive, at VM 48 timer stadig er lidt elitært, så måske mindre kan gøre det. Og så er der selvfølgelig også muligheden for, at jeg kommer til at ligne en komplet idiot (Og så gør jeg gerne det), fordi der kræves mere.

Skal du følge med?

Der er lagt op til en pæn travl weekend for mit vedkommende, så det bliver kun momentvis at jeg vil følge deltagerne (men jeg vil have tanke på dem).

Du kan følge med her:

LIVE: https://korido.eu/2024GOMU48H_result?tbl=1&rc=2001

Løbsupdates: Multidagslandsholdet, BUFF & GOMU 48H WORLD CHAMPIONSHIP – BALATONFÜRED, HUNGARY og MarathonX.