Alarmen river mig ud af søvnen fredag morgen/nat. Klokken er 2.30, men jeg er klar med det samme. Skal lige hente et par af de lokale løbetosser på vejen mod lufthavnen. 1.000 km syd for os ligger eventyret og venter – Zugspitz Ultratrail, here we come.

Fredag middag kan vi checke ind i Peterhof – et lille hyggeligt lejlighedskompleks – samme sted som Ringsted-banden. Startnumrene blev hentet og så et hurtigt smut forbi expo’en. Kunne jo være, at der var en lille ting, som man absolut ikke kunne undvære. Jeg undgik fristelserne – selvom der var mange.

Ved ikke helt hvordan man forbereder sig til bjergløb i Tyskland (Det er jo reelt set mit første løb), men mad skal der til. Vi blev hurtigt enige om, at det mest optimale foder måtte være en gang kålroulade med en lille fad til. Der var ingen af os, som skulle løbe bag hinanden 🙂

Kålroulade

Fredag aften var der fælles pastaparty for de 2.000 deltagere i Grainaus centrum. underholdningen er et kapitel for sig selv. Velvoksne mænd står på bordene og pisker i takt til musik fra en harmonika. Meget specielt! Efter opfordring blev alle siddende under showet – og der var ingen, som risikerede noget. Efterfølgende en meget briefing. På diverse vejrudsigter havde vi i ugen op til forberedt os på både regn og sne. Det blev bekræftet fredag aften. Den endelige vurdering af vejrets indflydelse ville dog først blive taget lørdag morgen. Så hjem og pakke de sidste ting. Med forventning om en del vand på lørdagens tur, skulle der lige laves et par ændringer.