endurance & passion

Nye undersøgelse viser …

Jeg ved ikke med dig? Når jeg hører eller ser ovennævnte overskrift, så bliver jeg altid lidt interesseret. Elsker at blive inspireret. Det gælder i forhold til mit arbejde, mit liv i øvrigt, og ikke mindst i forbindelse med løb 😉

I dag læste jeg om denne lille undersøgelse – Veien til internasjonale toppresultater i løping – fra universitetet i Stavanger.

Nordmændene har åbenbart fundet nogle af de vise sten i forhold til længden og intensiteten af løbetræning for at opnå internationale resultater i langdistanceløb. Meget inspirerende!

Men man kan hurtig ende i et dilemma, hvis man bare kopierer konklusioner fra diverse undersøgelser over på siden egen træning. Forudsætningerne er ikke ens. Min pointe er, at man hurtig kan ende i overtræning, hvis man ikke sørger for balance i hverdagen.

Har man ambitioner om at løbe 200 km pr uge, så kræver det svært mange timer. For de fleste er det ambitiøst, hvis man samtidig har fuldtidsarbejde, børn og en ægtefælle, som man også vil være noget for.

Overtræning havner man blandt andet i, når kroppen ikke får nok hvile. Restitution eller helt basalt søvn er for mange ressourcen, hvor der er tid at hente.

Hvad med dig? Bliver du en gang imellem så inspireret, at du glemmer at få sovet?

1 Kommentar

  1. Johan

    Jag sover väldigt lite när jag tränar mycket. Springer ut när alla andra i familjen redan sover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 ultrarun.dk

Tema af Anders NorenOp ↑