Så er det blevet tid til endnu en klassiker – Badwater Ultramarathon (#bw135). I morgen går starten til det, der i følge arrangøren er verdens mest ekstreme ultraløb. Sådan en udmelding kan jo altid føre til en lille rask debat, hvilket jo i virkeligheden ikke er særlig interessant.

Fakta omkring løbet kan man til gengæld ikke diskutere. Starten går i Death Valley (85 meter under dagligt vande) og de 217 km fører frem til Mount Witney i godt 2.500 meters højde efter at have været over et par toppe. I sig selv ikke specielt ekstremt. Det, som gør løbet hårdt, er den ekstreme varme. At se temperaturen komme over 50 grader i skyggen er ikke et særsyn! Løberne er derfor udsat for et stort væsketab, idet kroppen konstant kæmper for ikke at overophede.

De ekstreme omgivelser gør, at du ikke bare kan stille op og løbe. Løberen er i den grad afhængig af et crew, som kan supportere med IS, vand og energi og mere IS.

Til dato har tre danskere gennemført det krævende løb. I 2007 var Kim Rasmussen (dansk rekord 38:01) og Kent Møller de første til at gennemføre. I 2009 gennemførte danskamerikaneren Dennis Koors (var support for Kent i 2007).

Eneste nordiske islæt i dette års Badwater er de to svenskere Mikael Andersson og Otto Elmgart. Desuden vil flere stærke/kendte ultraløbere stille til start. Jeg har stor fidus til Oswaldo Lopez, Mexico – han kunne være et bud på en vinder i dette års løb.

Der er flere muligheder for at følge løbet:

 

 

Share This: