Så er det blevet tid til endnu en klassiker – Badwater Ultramarathon (#bw135). I morgen går starten til det, der i følge arrangøren er verdens mest ekstreme ultraløb. Sådan en udmelding kan jo altid føre til en lille rask debat, hvilket jo i virkeligheden ikke er særlig interessant.

Fakta omkring løbet kan man til gengæld ikke diskutere. Starten går i Death Valley (85 meter under dagligt vande) og de 217 km fører frem til Mount Witney i godt 2.500 meters højde efter at have været over et par toppe. I sig selv ikke specielt ekstremt. Det, som gør løbet hårdt, er den ekstreme varme. At se temperaturen komme over 50 grader i skyggen er ikke et særsyn! Løberne er derfor udsat for et stort væsketab, idet kroppen konstant kæmper for ikke at overophede.

[youtube]http://youtu.be/R3mcZxi-r9U[/youtube]

De ekstreme omgivelser gør, at du ikke bare kan stille op og løbe. Løberen er i den grad afhængig af et crew, som kan supportere med IS, vand og energi og mere IS.

Til dato har tre danskere gennemført det krævende løb. I 2007 var Kim Rasmussen (dansk rekord 38:01) og Kent Møller de første til at gennemføre. I 2009 gennemførte danskamerikaneren Dennis Koors (var support for Kent i 2007).

[youtube]http://youtu.be/iMyKYaSPYw8[/youtube]

Eneste nordiske islæt i dette års Badwater er de to svenskere Mikael Andersson og Otto Elmgart. Desuden vil flere stærke/kendte ultraløbere stille til start. Jeg har stor fidus til Oswaldo Lopez, Mexico – han kunne være et bud på en vinder i dette års løb.

Der er flere muligheder for at følge løbet: