endurance & passion

Ny nordisk 48H rekord for kvinder

Svenske Torill Fonn satte ny nordisk rekord på 48 timer i australske Caboolture Historical Village National 48hr, hvor hun løb 341,559 km. Den tidligere nordiske rekord var Mette Pilgaard indehaver af med 327,225 km sat i Surgeres i 2006. Super flot præstation af Torill – og stort tillykke herfra. Resultatet bringer Torill ind på en suveræn plads nr. 1 på årets verdensrangliste.

Nu er 48 timers jo ikke den distance, hvor der bliver løbet flest løb. Og en af årsagerne er, at det forbasket hårdt! Skal man gøre det godt på distancen, så skal man faktisk løbe to gode 24 timers efter hinanden. Det betyder, at der kun er meget lidt tid til at hvile (hvis overhovedet). Det tiltaler ikke mange. Men skulle der være én, som kunne slå Mettes rekord, så var Torill med sin erfaring et oplagt emne 🙂

På herresiden blev der også løbet stærkt og dermed meget langt. Australske Kevin Muller løb hele 407,56 km – Verdensklasse, når man kan konstatere, at Kevin Muller tidligere “kun” er registreret for 228 km på en 24H! Spændende at se, hvad denne australier kan vise fremover. Til sammenligning kan nævnes, at Yiannis Kouros 371,5 km som årsbedste i 2013. Og vi skal tilbage til 2011, hvor to herrer sidst var over 400 km. Den gang løb amerikanske Philip McCarthy 414,148 km og italienske Tiziano Marchesi 413,630 km.

 

 

1 Kommentar

 1. torill fonn

  Hej Brian,
  Tusen takk for fin omtale og en bra beskrivning av hva et slikt löp innebärer.
  Det er hedrende å vite at du tror på min kapasitet.
  Jeg håper å kunne leve opp til det også i fremtiden 🙂

  Torill

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 ultrarun.dk

Tema af Anders NorenOp ↑