endurance & passion

VM 100 km i Seregno

I morgen lægger Seregno i Norditalien gader og stræder til verdensmesterskabet på 100 km-distancen.

For første gang i flere år stiller Danmark med løbere hos både kvinderne og mændene. Helga Bang bliver desværre eneste kvindelige danske deltager. Helga har løbet godt 72 km på 6 timer. Der er således debut på både 100 km og ultralandsholdet.

Som det ser ud lige nu. Så stiller følgende herrer op for Danmark: Poul Petersen (PR 7:49. Er dog skadet, så det yderste tvivlsomt, om Poul kommer igennem L ), Ole Karlsen (PR 7:38), Carsten Eriksen (PR 8:22. Debutant på ultralandsholdet) og Martin Suhr Madsen (PR 8:17. Debutant på ultralandsholdet). Charley Prødel har døjet med en skade gennem længere tid og må trække sig inden søndagens løb.

Realistisk set så kommer vores danske herrer ikke til at blande sig i topstriden. Både Sverige og Norge stiller med stærkere løbere denne gang. Eksempelvis svenske Jonas Buud (Tidligere Europamester 100 km) med PR 6:41. Men nye personlige rekorder kan også gøre det.

Italien er traditionel stærke på 100 km. Denne gang stiller de bl.a med sidste års mester Giorgio Calcaterra (PR 6:25. Havde også et løb på 6:27!) og Ivan Cudin (PR 7:08. Er nok bedst på 24H og har også vundet Spartathlon).

Hos pigerne stiller både Norge og Sverige med spændende hold (nye løbere). En kandidat til podiet kunne være engelske Elisabeth Hawker (Utrolig stærk løber).

Held og lykke på den flade rute.

3 Kommentarer

 1. admin

  Calcaterra genvandt 100 km verdensmesterskabet i uofficielle 6:23:21, Svenske Jonas Budd blev 2’er i 6:28:59 og Cuevas 3’er 6:29:40. Pt. ligger Kajsa berg til at vinde hos kvinderne.

 2. Bent

  Hvorfor sætter de ikke kravene lidt op for at kommer på landsholdet, der er jo ikke nogen grund til at sende et landshold afsted, når folk ikke er gode nok og ikke engang har en bare teoretisk chance for at komme i top25… Når nu hverken munk, skytte eller paldan er med…. 😉

  Synes nu bare det er lidt tamt at sende et hold afsted, bare for at være tilstede, dog et stort tillykke til carsten med sin PR og til helga, daa det vist er hendes første 100km hun løber…. c”,)

  • admin

   Hej Bent
   Et godt spørgsmål/god kommentar, som du stiller.

   Set ud fra et ønske om en individuel præstation, så har du fuldstændig ret i, at Thomas Skytte, Kenneth Munk og Peter Paldan er savnet på ultralandsholdet – på papiret kunne de hver især “sagtens” løbe i top 25. Det er dog præstationen på dagen, som tæller. Det gælder også vores andre løbere. Og måske er det lige netop ved et VM, hvor de løber deres livs løb.

   Bredden på landsholdet er vigtig, idet der også er en holdkonkurrence, hvor de tre hurtigste løbere fra et land tæller med. Kikser det for de (på papiret) hurtigste tre, så er det vigtigt at de næste løber stærkt, så de kan være med til at holde holdet inde i konkurrencen.

   Der kan også være andre aspekter ved at deltage i et international stævne. Det at få erfaring, er ikke uden betydning. Eksempelvis tror jeg, at det er en klar fordel for eksempelvis Carsten Eriksen, at han prøvet gamet, inden han stiller op til 24H VM i september. Med respekt – så er der bare forskel på DM og VM 🙂

   Vi sender vores bedste nationale løbere afsted til VM hver gang, så jeg mener ikke, at vi kan kalde det et tamt landshold. Er der nogen, som mener, at de kan løbe hurtigere, så hører Charley Prødel og jeg gerne om det 🙂 Vi skal stille med det bedste hold hver gang.

   Sverige havde stor succes ved dette års VM. Ultraløb, som konkurrencesport, er i rivenede udvikling. Indenfor et par år, kan Danmark lige så godt være med i topstriden. Så vogt jer Sverige!

   Endnu en gang tak for dit indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 ultrarun.dk

Tema af Anders NorenOp ↑