Det er ikke helt dumt at komme ind fra varmen og så begynde at nærstudere resultaterne fra weekendens store ultraløb. Det er imponerende.

Danske mesterskaber 24H

Først en tur til 24 timer ved havet i Sæby, hvor der blev afholdt danske mesterskaber i 24 timers løb.

Ikke de store overraskelser på podiet hos kvinderne hhv. herrerne. I hvert fald ikke på de to øverste pladser.

Det lykkes Katja Lykke at genvinde DM foran Katja Bjerre og med Tina Skannerup på tredjepladsen. Resultatet var et stykke fra den danske rekord, som Katja Lykke satte sidste år med 248 km! Om det er en nylig skade, som har sat sit præg vides ikke.

I min optakt nævnte jeg Lotte Fritze, der blev 4’er. Lotte var det godt stykke fra podiet.

Hos herrerne havde Emil Krog Ingerslev fart på. Så meget fart, at han ud over at blive dansk mester også satte en ny dansk rekord på godt 267 km – cirka 10 km længere end den tidligere rekord, som Kim Hansen var indehaver af. Skal vores danske herre kunne følge med de svenske naboer, så skal vi have løbere over 260 km (For et år siden, var tre svenske gutter over 260 km ved de svenske mesterskaber).

Bruno Batsberg er stabiliteten selv og kom ind som 2’er i godt 236 km efterfulgt af Lasse Skare Therkildsen små 30 km efter.

Emils præstation overstråler selvfølgelig DM i Sæby, ellers havde det nok være lidt mere på det jævne. Men mesterskaber handler om placeringer! Stort tillykke til alle.

Øvrige resultater finder du her.

Verdensmesterskaber 48H

Ny verdensmester og ny verdensrekord hos kvinderne. Indehaveren er dansk og hedder Stine Rex! STORT TILLYKKE.

Mine forudsigelser om niveauet blev (heldigvis) gjort til skamme. Topniveauet ved det tredje VM var markant højere end ved foregående.

Også skammeligt, at jeg ikke fik nævnt Søren Møller ved min optakt. Søren løber ny dansk rekord og placering som nummer 4! Det er vanvittigt godt.

Der er noget med, at Danmark også tager et VM for hold. Det har jeg dog ikke fået sat mig ind i endnu. Sorry.

Resultater fra VM findes her.